Røget makrel med frittata

Røget makrel med frittata

60+ min
Røget makrel med frittata er opskrift på en dansk frokost klassiker med et italiensk pift. Røget makrel sammen med den krydrede æggekage er perfekt på en rugbrød.
https://www.arla.dk/opskrifter/roget-makrel-med-frittata/

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Sauter forårsløg i ca. 1 min.
  • Sluk for varmen og tilsæt tomat, salt og peber - vend det godt sammen.
  • Beklæd et lille ovnfast fad (ca. 10 x 18 cm) med bagepapir.
  • Pisk æggene sammen og tilsæt mælk og ost.
  • Vend grøntsagerne i æggeblandingen og hæld det i fadet.
  • Bag frittataen midt i ovnen i ca. 25-30 min. ved 200°.
  • Tag den ud af formen og lad den køle af på en bagerist.
  • Fjern skind og ben fra makrellen og pluk den i mindre stykker.
  • Skær rugbrødsskiverne i 8 kvarte.
  • Skær frittataen i 8 firkanter og læg dem på rugbrødsstykkerne.
  • Fordel den plukkede makrel på toppen.
  • Drys med klippet purløg og friskkværnet peber.
  • Server straks.
Energiindhold for hele retten:

7361 kJ / 1759 kcal

Næringsindhold pr. 100g

790 kJ / 189 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 24,3 % 11,3 g
Kulhydrat: 15,3 % 7,1 g
Fedt: 60,4 % 12,9 g

Ingredienser

10 g Smør
2 spsk Forårsløg i tynde skiver
2 Tomater i små tern
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 Æg
1 dl Mælk
25 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 Røget makrel
2 skiver Rugbrød
Pynt
Dildkviste
Friskkværnet peber