Årstidskaffe

Sammen med Sonja Zweidick, Danmarks bedste barista, har vi udviklet en række kaffeopskrifter, der passer til årstiderne. Se dem her.

1 kop

Kaf’ de kickstarter

Den perfekte kickstarter til din dag. Et skud morgenkaffe med stor smag.

Ingredienser

1 espresso shot / 20 - 24 ml
70 ml ESSENS Årstidsmælk
90 ml glas

Tilberedning

  1. Bryg espressoen i et 90 ml. glas
  2. Steam ESSENS Årstidsmælken
  3. Hæld ESSENS Årstidsmælken over espressoen
1 kop

Weekendkaffe i fløderegn

Det er fredag, og det trækker op til regn. Fløderegn! Og så i kaffen. Her kommer Sonja Zweidicks partystarter, som sender tankerne i retning af en cocktail.

Ingredienser

50 - 60 ml  varm kaffe
4 cl. mørk rom
1 cl. Sambuca
1 cl.. Fernet Branca
1-2 tsk rørsukker
ESSENS Fløde 50%

Fremgangsmåde

  1. Sukkeret opløses i den varme kaffe og hældes i et glas
  2. Tilsæt rom, Sambuca og Fernet Branca
  3. Toppes med let pisket ESSENS Fløde 50% på toppen
1 kop

En Italiener med orangetwist

Et strejf af appelsin tilføjer lidt syre til den store smag. Her kommer Sonja Zweidicks opskrift på en cappuccino med et lille twist fra de varme lande. 

Ingredienser

2 espresso shots
Appelsinskal fra økologiske asppelsiner
Vaniljesirup
Steamet ESSENS Årstidsmælk
Kanel

Fremgangsmåde

  1. Bryg espresso direkte i en cappuccino-kop
  2. Pres saften fra en økologisk appelsinskal over espressoen
  3. Steam ESSENS Årstidsmælk i en pitcher og tilsæt evt. lidt vaniljesirup
  4. Hæld ESSENS Årstidsmælken over i espressoen
  5. Garnish med kanel på toppen
1 kop

Motorolie med sidevogn

Mange ser morgenkaffen som brændstof. Men hvorfor ikke give den ekstra stor smag? I dag er der sidevogn på, og det er ESSENS 50% fløde.

Ingredienser

2 espresso shots

ESSENS 50% Fløde

Fremgangsmåde

  1. Bryg espressoen
  2. Servér med en lille kande ESSENS 50% Fløde ved siden af
  3. Top espressoen med fløde efter smag og behag
1 kop

Café con overskud

Foråret er her, og det giver lidt ekstra overskud - så man har tid til at give sin kaffe ekstra opmærksomhed. Her kommer en opskrift fra Sonja Zweidick, som med garanti forsøder din dag.

Ingredienser

2 kolde espressoshots
12-15 ml. sukkersirup
5-6 basilikumblade
5-6 mynteblade
120 ml. ESSENS Årstidsmælk
1/2 tsk fint rørsukker
1/2 dl. Essens Fløde 50%

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser på nær Essens Fløde 50% og sukker shakes i en cocktailshaker og hældes i et glas uden isterninger og blade
  2. Toppes med ½ tsk. fint rørsukker, som piskes let eller shakes med Essens Fløde 50%. Derefter hæles 1 cm. op
1 kop

Sort guld i mejerisymfoni

Sonja Zweidick har komponeret dette værk, hvor Årstidsmælk og ESSENS Fløde 50% spiller hovedrollerne. Sonja kalder det kaffekunst, og vi er enige. 

Ingredienser

2 espressoshots
130 - 150 ml kold ESSENS Årstidsmælk
2 kugler vaniljeis
ESSENS Fløde 50%
Chokoladeflager

Fremgangsmåde

  1. Hæld ESSENS Årstidsmælken i et glas.
  2. Tilsæt to kugler vaniljeis.
  3. Hæld espresso over isen og ESSENS Årstidsmælk.
  4. Pisket ESSENS Fløde 50% på toppen.
  5. Pynt med chokoladeflager.
1 kop

Iskaffe med flødefyrværkeri

Sonja Zweidick har lavet en smagsbombe, som giver sommerfornemmelser. Og den er oven i købet toppet med letpisket ESSENS Fløde 50%

Ingredienser

250 ml kold filterkaffe.
4-8g sukker sirup til at sødme kaffen.

Toppes med:
2-4 spsk ESSENS Fløde 50%.
1/4 tsk havsalt.
Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Hæl kaffen og siruppen op i et glas.
  2. Put isterninger i.
  3. Top med let pisket ESSENS Fløde 50% og ¼ tsk sea salt.
1 kop

Fredagsbomben

Her kommer en rigtig voksen-kaffe. Whiskey og bitter chokolade i en smuk symfoni. En kaffe-cocktail med stor smag.

Ingredienser

50 ml. koldbrygget filterkaffe
5 cl. single malt whisky
50 g ufiltreret rørsukker
1 dash chokoladebitter

Sådan laver du shaket fløde:
120 ml ESSENS Fløde 50%
20 cl Galliano
10 cl gum sirup

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser undtagen shaket fløde rystes i shaker med 3-4 isterninger.
  2. Hæld i et glas og top med shaket fløde.
  3. Pynt eventuelt med lidt revet muskatnød på toppen.
1 kop

Iskaffe med flødefinten

Flødefinten er for kaffe, hvad Laudrup-finten er for fodbold. Og Sonja Zweidick har i den grad lavet en fuldtræffer med denne opskrift. Et lille skud ESSENS Fløde 50% giver iskaffe helt nyt liv.

Ingredienser

2 espressoshots / 40 - 50 ml
130 ml ESSENS Årstidsmælk
15 - 20 ml ESSENS Fløde 50%
3 g sukkersirup

Fremgangsmåde

1. Alle ingredienser shakes grundigt sammen
2. Serveres i et koldt glas uden isterninger

1 kop

Café con sommerferie

Sonja Zweidick har lavet feriestemning i en kaffekop. Ganske enkelt.

Ingredienser

2 espresso shots
130 - 150 ml. ESSENS Årstidsmælk
25-30 ml. mynte - basilikum sirup
Mynte til pynt

Mynte/basilikum-sirup
100g sukker / 100g vand / 0,5 dl mynte - basilikum

Fremgangsmåde

Mynte/basilkums-sirup
Kog sukker, vand, mynte og basilikum i en gryde ved middel varme. Det tager ca. 15 min. før mynte-basilikumsiruppen har den rette konsistens

Café con sommerferie

  1. Alle ingredienser shakes grundigt sammen
  2. Serveres i et koldt glas uden isterninger
  3. Toppes med ½ tsk. fint rørsukker, som piskes let eller shakes med ESSENS 50% fløde.