4 personer

Jordskokkesuppe med trøffelgarniture

“Det skal smage af noget. Ellers vil jeg hverken servere det eller spise det selv.” Per Thøstesen, Kokkenes kok, er en god ven af huset, og hvis der er nogen, der kan lave jordskokkesuppe, så er det ham. Vi har fået lov at kigge indenfor på Bistro Boheme, når de tester nye retter til kortet.

Ingredienser

500 gr. skrællede jordskokker i grove tern
2 løg hakket groft
8 fed hvidløg
2 æbler i grove tern
1 bt timian
100 gr. ESSENS smør
½ flaske tør hvidvin
1 dl. æbleeddike
½ l. kraftig hønsefond
½ l. ESSENS 50% fløde
½ l vand
½ l ESSENS Årtidsmælk

Garniture
2 spsk. trøffelolie
2 æbler i fine tern
Sprøde jordskokkechips
Brød crutoner

Tilberedning

Jordskokker, løg, hvidløg, æbler og timian sauteres i smørret uden at tage farve, når løgne er klare hældes vin & æbleeddike over og koges ind til det halve.

Tilsæt det resterende og så skal det stå og simre ved svag varme i 30 minutter, tag timianen op og smid ud.

Resten blendes og smages til med salt/peber og trøffelolie. Serveres med små fine tern af æble, croutoner og sprød jordskokkechips

Rustik på den gode måde

Essens saltet smør

 

Læs mere om produktet