4 personer

Ristede kalvebrisler med ”karamelliseret” kærnemælk og smørdampet kål

Vi har fået lov at kigge indenfor på Michelin-restauranten, Restaurant SUBSTANS, når de tester nye retter til menukortet.

Her kommer en skøn opskrift fra landsholdskok, Nicolas Min Jørgensen, på brisler med ESSENS Saltet smør, ESSENS Fløde 50% og ESSENS Kærnemælk

Ingredienser

Brisler

500 g kalvebrisler
1 l neutral olie
20 g salt
Frisk timian, rosmarin og salvie

"Karamelliseret kærnemælk"

1 l ESSENS kærnemælk
250 g saltet smør
2 dl ESSENS fløde 50%

Kål

4 håndfulde blandede kål
1 stor smør

Tilberedning

Brisler
Skyl brislerne og gnub med salt. Vend med krydderurter og dæk med olie i en stegeso, tilbered i ovnen med låg til brislerne er færdige ved 150 grader. Når brislerne er kølet af skæres de i skiver og ristes gyldne.

"Karameliseret kærnemælk"
Kog kærnemælken op og sigt gennem et klæde. Her er det den klare væske vi skal bruge. Reducer denne ned til 2 dl. I mens brunes smørret og vallen sigtes fra. Blend smør, kærnemælk og fløde sammen og smag til med salt.

Kål
Kog 1 l vand op med salt og smør. Kog kålen i få minutter til den er al dente. Dryp af. I varme skåle kommes brislerne og saucen i. Dæk med kål og riv tempereret Unika no 22 ost eller Unika Kry over.

En aromatisk og mild smagsoplevelse

Essens Kærnemælk

Læs mere om produktet
Rustik på den gode måde

Essens saltet smør

 

Læs mere om produktet