Grundopskrift - aspargessuppe
Bedømmelse (22)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 30 min

Grundopskrift - aspargessuppe

Vil du lave din egen aspargessuppe er her opskriften på en cremet, fyldig klassiker.

Antal portioner
  • 250 g dampede hvide asparges i mindre stykker
  • 14 liter grønsagsbouillon
  • 10 g smør
  • 2 tsk hvedemel
  • 12 liter grønsagsbouillon
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Blend de dampede aspargesstykker og grønsagsbouillon ca. 1 min., eller til blandingen er meget jævn.

Smelt smørret ved kraftig varme i en tykbundet gryde, men uden at det bruner. Tilsæt hvedemel under piskning. Pisk bouillonen i lidt ad gangen og tilsæt aspargespuréen. Rør fløde i og bring suppen i kog under piskning. Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag aspargessuppen til.

Tip

I stedet for friske asparges kan man bruge drænede asparges fra dåse. En dåse på ca. 450 g giver ca. 250 g drænede aspargessnitter.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 2460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 73 %
  • Alkohol: 0 %