Grundopskrift - aspargessuppe

Vil du lave din egen aspargessuppe er her opskriften på en cremet, fyldig klassiker.
Antal portioner
Bedømmelse (60 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grundopskrift - aspargessuppe

Vil du lave din egen aspargessuppe er her opskriften på en cremet, fyldig klassiker.

Antal portioner

  • 250 g dampede hvide asparges i mindre stykker
  • ¼ liter grøntsagsbouillon

Fremgangsmåde:

Blend de dampede aspargesstykker og grønsagsbouillon ca. 1 min., eller til blandingen er meget jævn.

Smelt smørret ved kraftig varme i en tykbundet gryde, men uden at det bruner. Tilsæt hvedemel under piskning. Pisk bouillonen i lidt ad gangen og tilsæt aspargespuréen. Rør fløde i og bring suppen i kog under piskning. Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag aspargessuppen til.

Tip

I stedet for friske asparges kan man bruge drænede asparges fra dåse. En dåse på ca. 450 g giver ca. 250 g drænede aspargessnitter.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 2460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 73 %
Print