Smagen af sommer

Arla® Koldskål MERE SOMMER - MERE KOLDSKÅL

Når sommeren nærmer sig, rykker koldskålen ind i de danske køleskabe, for koldskål er nemlig smagen af dansk sommer. 

Koldskål kan spises som morgenmad, mellemret, aftensmad og dessert, men alt efter tilbehør kan koldskål også blive en lækker ret til søndagsbrunchen eller sågar som luksusdessert.

Færdiglavet koldskål er et godt alternativ til hjemmelavet koldskål. Færdiglavet koldskål, som vi kender det idag, kommer fra Danmark. Selve ordet koldskål stammer fra det nedertyske "koldeschâl". 

I dag findes der fire varianter af Arla-koldskål. Den mest populære variant af koldskål med tykmælk og æg, koldskål med jordbær, koldskål med citron og laktosefri koldskål.

Smagen af dansk sommer

Gå på opdagelse i en opskrift på koldskål, du endnu ikke har prøvet og få ny inspiration til en af de mest sæsonprægede danske retter, der findes.

Få inspiration til din koldskål

Hvor stammer koldskål fra?

Færdiglavet koldskål, som vi kender det i dag, kommer fra Danmark, men selve ordet koldskål stammer fra det nedertyske "koldeschâl".

Kærnemælkskoldskål opstår i takt med, at produktionen af kærnemælkfor alvor kommer i gang i slutningen af det 19. århundrede. I den første udgave af Frøken Jensens kogebog fra 1901 er der to versioner af koldskål, mens der i samme kogebog fra 1941 er 6 versioner! Især københavnerne tager hurtigt kærnemælken til sig, og omkring 1920'erne dukker retter som kærnemælksvælling, kærnemælkssuppe og koldskål med kærnemælk op i tidens opskriftsbøger.

Koldskål og kammerjunkere

En kammerjunker er oprindelig en hoftitel, der blev givet til yngre adelsmænd (junkere), der lå aller nederst i hierakiet. Der er sandsynligvis en forbindelse til de småkager, vi drysser over koldskålen i dag, for ligesom sit adelige ophav, kan den heller ikke helt finde ud af, om den er noget eller ej! -Kammerjunkere er hverken en rigtig småkage, vi kunne finde på at servere på et kagefad, eller en rigtig tvebak, som ellers er det, man oprindelig puttede på koldskål. 

Bag selv kammerjunkere

Frisk på farten

Danskernes foretrukne koldskål med tykmælk og æg findes i et smart 200 ml bæger med kammerjunkere og en ske i låget. Det gør den perfekt til at tage med på farten som et lille lækkert mellemmåltid i toget, på jobbet eller på skovturen.

Laktosefri og sukkerfri koldskål

Sommeren byder også på noget godt for dig, der er laktoseintolerant. Vores Cheasy® Koldskål med A38® og æg er nemlig fri for laktose. Samtidig er det også en koldskål uden sukker, men tilsat sødemiddel og indeholder bare 1% fedt. Dermed giver den både laktoseintolerante, diabetikere og sundhedsbevidste forbrugere mulighed for at nyde smagen af dansk sommer.