Honninghjerter
&format=webp)
Hjemmebagte honninghjerter er noget helt særligt, som hører julen til - og her får du en nem opskrift på honningkage uden fordej! Honninghjerterne har en skøn krydret smag - og duften af de krydrede kager emmer af jul og julestemning. Stik honningkagerne ud som honninghjerter - eller brug lige den form, du kan lide. Du kan evt. pynte hjerterne med glansbilleder, glasur eller små sukkerkugler.

Ingredienser
Opskriften gælder for 1 portion
300 g Fast honning | |
---|---|
2 Æg | |
1 tsk Potaske - rørt ud i 1 spsk koldt vand | |
350 g Hvedemel | |
2 tsk Stødt kanel | |
2 tsk Stødt ingefær | |
2 tsk Stødt nellike | |
1 tsk Hjortetaksalt |
Chokoladeovertræk
400 g Mørk chokolade | |
---|---|
Evt. sukkerkugler eller glansbilleder |
Sådan gør du
Chokoladeovertræk
Bedømmelse
Du kan sagtens komme mere eller anden smag i honninghjerterne - fx stødt kardemomme eller revet appelsinskal. Du kan også pensle kagerne med abrikosmarmelade, inden chokoladen hældes på.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18889 kJ / 4515 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1614 kJ / 386 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 6 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 67,8 % | 64,4 g |
Fedt: | 26,2 % | 11,4 g |