Aspargessuppe med spyd

Lækker cremet aspargessuppe med svinemørbradsspyd og groft brød som tilbehør
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Aspargessuppe med spyd

Lækker cremet aspargessuppe med svinemørbradsspyd og groft brød som tilbehør

Antal portioner
  • 1 svinemørbrad
  • 2 grønne squash
  • 8 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • ½ tsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g groft brød

Fremgangsmåde:

Puds mørbraden for sener og hinder og skær den i 24 tern. Vask og tør squashene og skær også dem i 24 tern. Fordel kød og squash skiftevis på de 8 spyd. Pensl en grillpande med olie og lad panden blive godt varm. Grill 4 spyd ad gangen i ca. 3 min. - vend dem et par gange. Tag spyddene af panden, drys med salt og peber og hold dem varme. Grill de sidste spyd.

Hæld imens aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål - gem vandet. Kom aspargessnitter og 2 dl aspargesvand i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. til en ensartet puré. Kom aspargespuré, mælkesauce og salt i en tykbundet gryde. Bring det i kog under omrøring. Tilsæt de grønne asparges og salt og kog suppen ved svag varme og under stadig omrøring ca. 2 min., eller til aspargesene er møre. Smag til.

Ved serveringen

Kom suppen i en stor varm skål og server spyddene til. Spis med ske og gaffel.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,9 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 18 %
Print