Irske boller med kartoffel

Irske boller med kartoffel

60+ min
Irske boller med kartoffel - de mosede kartofler giver fugt, elasticitet og smag til disse boller, der er skønne med ost på til en kop te eller som tilbehør til en tallerken varm suppe.
https://www.arla.dk/opskrifter/irske-boller-med-kartoffel/

Sådan gør du

  • Rør de mosede kartofler sammen med mælk, salt og sukker. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt sigtemel og hvedemel (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen. Tag den ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af hvedemelet.
  • Del dejen i 16 stykker og form dem til boller, med kartoffelmel på hænderne.
  • Sæt bollerne på en plade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 20 min.
  • Bag bollerne midt i ovnen ca. 20 min. ved 200°.
  • Bollerne smager herligt med ost til en kop te, eller som brød til en tallerken varm suppe.
Energiindhold for hele retten:

8488 kJ / 2029 kcal

Næringsindhold pr. 100g

824 kJ / 197 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 11,7 % 5,7 g
Kulhydrat: 83,6 % 40,5 g
Fedt: 4,7 % 1 g

Ingredienser

200 g Kogte, varme, mosede kartofler
3 dl Mælk
½ tsk Groft salt
1 tsk Sukker
25 g Gær
100 g Sigtemel (ca. 2 dl)
375 g Hvedemel (ca. 6¼ dl)
2 spsk Kartoffelmel til formning af bollerne