Irske boller med kartoffel

De mosede kartofler giver fugt, elasticitet og smag til disse boller, der er skønne med ost på til en kop te eller som tilbehør til en tallerken varm suppe.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Irske boller med kartoffel

De mosede kartofler giver fugt, elasticitet og smag til disse boller, der er skønne med ost på til en kop te eller som tilbehør til en tallerken varm suppe.

16 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 200 g kogte, varme, mosede kartofler
  • 3 dl mælk
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 25 g gær
  • 100 g sigtemel (ca. 2 dl)
  • 375 g hvedemel (ca. 6¼ dl)
  • 2 spsk kartoffelmel til formning af bollerne

Fremgangsmåde:

Rør de mosede kartofler sammen med mælk, salt og sukker. Rør gæren ud heri. Tilsæt sigtemel og hvedemel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Tage den ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af hvedemelet. Del dejen i 16 stykker og form dem til boller, med kartoffelmel på hænderne. Sæt bollerne på en plade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 20 min. Bag bollerne midt i ovnen. Bollerne smager herligt med ost til en kop te, eller som brød til en tallerken varm suppe.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 82 %
  • Fedt: 6 %
Print