Lagkage
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Lagkage

Savner du inpsiration til en lækker lagkage? Så prøv denne opskrift med friskt fyld og pynt med appelsin - perfekt til børnefødselsdagen.

Antal portioner
  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Fyld og pynt

  • 1 dl friskpresset appelsinsaft eller appelsinjuice
  • 4 appelsiner
  • 2 spsk sukker
  • 12 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør. Pisk æg og sukker til let og luftig æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend det forsigtigt rundt. Hæld straks dejen i formen, og bag kagen nederst i ovnen. Del kagen i 3 dele, når den er kold.

Fyld og pynt

Dryp bundene med appelsinsaft. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver eller mindre stykker. Lad dem trække lidt med sukker. Pisk fløden stiv. Bland halvdelen af flødeskummet med halvdelen af appelsinerne. Læg fyldet mellem bundene, og lad dem trække nogle timer. Pynt kagen med resten af flødeskummet og appelsinstykkerne.

Tips

Lagkagen kan også pyntes med skiver af vaniljeis og jordbær eller med andre frugter i flødeskum, fx jordbær, ferskner eller blandet frugtsalat.

Post Ingredients Comment

Bagetid: Ca. ½ time ved 200°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 14980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 56 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: