Nøddemarengs med jordbærflødeskum
60+ min

Nøddemarengs med jordbærflødeskum

Lækre minilagkager eller jordbær-nøddesandwich af friske danske jordbær er et sommermust.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nøddemarengs med jordbærflødeskum

Lækre minilagkager eller jordbær-nøddesandwich af friske danske jordbær er et sommermust.

10 kager pr. portion

Antal portioner

Nøddemarengsbunde - 30 stk.

  • 3 æggehvider (ca. 1 dl)
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 150 g hakkede hasselnøddekerner

Jordbærfyld

Fremgangsmåde:

Nøddemarengsbunde

Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. til hviderne er seje. Vend hasselnødderne i. Tegn 30 cirkler (a ca. 7 cm i diameter) fordelt på 2 stykker bagepapir. Sæt ca. 1½ spsk æggehvideblanding i hver cirkel og smør "dejen" ud i cirklerne. Bag bundene midt i ovnen til de er tørre og let gyldne. Træk bagepapiret med marengsbundene over på en bagerist og lad dem blive helt kolde. Løft forsigtigt bundene af bagepapiret.

Jordbærfyld

Del de rensede jordbær i halve. Bland marmelade og fløden sammen i en skål og piske det til et let skum.

Læg 3 nøddemarengsbunde sammen om ca. 4 spsk jordbærflødeskum og 4-6 halve jordbær. Gentag med resten af nøddemarengsbundene. Server straks.

Tips

Smør lidt flødeskum på den flade side af de to øverste marengsbunde - og læg de halve jordbær med skærefladen opad, så bliver "kagetårnet" stående. Nøddemarengsbundene (uden fyld) kan opbevares i en tæt kagedåse til næste dag.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 58 %
Print