Salat med kylling og lune ostebidder
30 min

Salat med kylling og lune ostebidder

Sprøde croutoner med smeltet ost på toppen af salaten - mums!
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med kylling og lune ostebidder

Sprøde croutoner med smeltet ost på toppen af salaten - mums!

Antal portioner
  • 3 kyllingefileter
  • 10 g smør
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 gulerødder i lange tynde strimler
  • 3 rødløg i meget tynde både
  • 1½ liter kogende vand
  • 1 avocado
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 liter hjertesalat revet i grove stykker
  • 50 g tørrede tranebær

Fremgangsmåde:

Rens kyllingefileterne for eventuelle sener og hinder. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun fileterne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 8 min. - vend af og til. Drys kyllingefileterne med salt og peber, tag kødet op og lad det hvile tildækket. Skær fileterne i skiver.

Flæk det tyrkiske brød og læg de 2 stykker med skærefladen opaf på en plade med bagepapir. Fordel osten på brødene og bag dem midt i ovnen, til osten er gylden. Skær eller klip de lune brød i mindre bidder.

Kom gulerødder og løg i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i ca. 1 min. Kom grøntsagerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Pres forsigtigt gulerødder og løg fri for væde i sigten.

Flæk avocadoen, fjern stenen og skindet og skær avocadoen i tern. Vend forsigtigt avocadoternene i citronsaft.

Læg i et stort, fladt fad en bund af hjertesalat. Fordel gulerødder, løg, avocado med citronsaft, kyllingefileter og tranebær på salaten. Stik nogle af de lune ostebidder ned i salaten og server resten ved siden af.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,7 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 29 %
Print