Limekrydret cuvette med bagte grønsager
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Limekrydret cuvette med bagte grønsager

En god krydret og frisk middagsret med stegt kød og grønsager i ovnen. Det smager altså dejligt!

Antal portioner

Limedrys

  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk finthakket rød chilipeber
  • 2 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 oksecuvette (1 14 kg)
  • 3 dl vand

Bagte grønsager

  • 200 g rensede grønne bønner
  • 200 g chalotteløg i hele og halve
  • 6 gulerødder i stave
  • 6 orange snackpebere i halve
  • 25 g smør - smeltet

Pynt

  • citrontimian

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Limedrys

Bland salt, chili og limeskal sammen.

Tør stegen og fjern eventuelle sener og hinder. Rids fedtlaget i tern og gnid det med halvdelen af limedrysset. Læg stegen på ovnens rist over bradepanden. Hæld vandet i bradepanden og brun stegen midt i ovnen.

Bagte grønsager

Vend imens bønner, løg, gulerødder og snackpeber sammen med smør og resten af limedrysset. Tag stegen ud og fordel grønsagerne i bradepanden - under stegen. Skru ned og steg cuvette og grønsager færdige midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°. Tag stegen ud og hold den varm - lun imens brødet.

Ved serveringen

Skær kødet i tynde skiver og anret dem på et fad sammen med de bagte grønsager. Pynt med citrontimian og server brødet til.

Tip

Brug evt. resten af stegen som pålæg eller skær den i tynde skiver og brug den i en salat.

Bruning

Ca. 10 min. ved 250°.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 150°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 10060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,5 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 41 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: