Ost

Hvad er osteløbe?

Osteløbe er et enzym udvundet af kalvemaver eller fra vegetabilske mikroorganismer, hvor tilsætningen af løbe gør, at mælken kan stivne og få den faste konsistens, som vi kender hos ost. Løbe påvirker også nedbrydningen af protein, som har betydning for ostens smag.

Løbe anvendes derfor i al osteproduktion, hvor vi primært bruger løbe udvundet af kalvemaver. Du kan derfor være helt sikker på, at der ikke er svin i den osteløbe, vi anvender.

Vi producerer også en række oste på vegetabilsk osteløbe. Disse er hovedsageligt milde (M), mellemlagrede (ML) og lagrede (L) gule oste (skæreoste), men kan også være skimmelost eller hvid, middelhavsinspireret ost. OBS - Esktralagrede skæreoste er dog fremstillet på animalsk osteløbe!

Herunder finder du en liste over de produkter, der indeholder vegetabilsk osteløbe:

 

Karolines Køkken®
Mornay sauce (alm. og let), ostesauce
Mozzarella 16% fedt
Pizzatopping
Revet Pasta- og gratineringsost 30%
Klassisk Salatost i blok 
Klassisk Salatost i tern
Salatost i tern med persille og hvidløg
Skyr 0,2%


Høng®
Gyldenrød
Klosterkrone
Råhvid

Arla Klovborg®
Skæreost/skiveost mild (M) mellemlagret (ML) lageret (L) (IKKE ekstralagret XL)
Samsø
Havarti

Puck®
Middelhavsinspireret ost (ultrafiltreret)

Riberhus®:
Historiske oste 1930
Historiske oste  1950
Skæreost/skiveost  mild (M) mellemlagret (ML) lageret (L) (IKKE ekstralagret XL)
Økologisk ML

Arla®
Cheddar skiver
Emmental skære/skiver
Havarti
Kronekilde
Ostesticks
Øko skyr mango/vanilje

Arla® Laktosefri
Skyr naturel
Skyr mango/vanilje

Arla Lillebror®
Skiveost

Thranes mejeri®
Røgeost 0,4%
Røgeost 10 %
Røgeost 1%
Røgeost økologisk 1%

Cheasy®

Revet mozzarella
Skiveoste
Skæreoste 6% /13 %
Skyr 0,2%
Skyr vanilje 0,2%
Skyr med blåbær og solbær
Skyr med hindbær og rabarber
Skyr med blåbær og vanilje
Skyr med pære og vanilje
Skyr-yoghurt med blåbær og vanilje
Skyr-yoghurt med hindbær og granatæble
Skyr m/hindbær 150g
Skyr m/fersken & passionsfrugt 150g
Hytteost 1,5%
Salatost i tern 3%

Castello®
Tistrup ML
Tistrup XL
Aged Emmental
Aged Havarti
Blue Økologisk
Økologisk Brie
Creamy White
Danablue Guld skiveost

Arla Unika®
Gammel Knas
Høgelund

 

Vil du vide mere om osteproduktion og løbe, anbefaler vi at læse bogen "Mejerihåndbogen" (kan lånes på biblioteket).