Yoghurt

Hvorfor bruger I aspartam i nogle af jeres produkter?

I Arla gør vi brug af flere forskellige ingredienser, når vi søder vores produkter. Vi er meget opmærksomme på, at netop det tilsatte sukker er en udfordring i danskernes kost og denne udfordring afspejler sig meget nøje i den måde, vi vælger at bruge vores sødestoffer.

Vores sødmestrategi hviler på tre ben. Vi bruger dels naturligt tilsat sukker, aspartam og siden efteråret 2012 også en kombination af Stevia og tilsat sukker i vore produkter. Med disse forskellige valgmuligheder ønsker vi at tilgodese forskellige forbrugerønsker :

1) Vi bruger blandt andet naturligt tilsat sukker i desserter, mælkedrikke og frugtyoghurt og vi arbejder også med at udvikle flere produkter med mindre tilsat sukker - så flere af voreprodukter kan blive nøglehulsmærkede.

2) Siden efteråret 2012 har vi også udviklet en serie af frugtyoghurt under Yoggi mærket med Stevia og tilsat sukker - målrettet forbrugere, der gerne vil spare på sukkeret og med et sødemiddel, der er udvundet fra en naturlig kilde.

3) Aspartam har vi anvendt i vores serie af Cheasy produkter siden slutningen af 90´erne. Serien retter sig i særdeleshed til forbrugere og borgere, der både ønsker at spare på kalorier, fedt og sukker. Ud over Cheasy-serien er der også enkelte andre produkter, der indeholder sødmidlet aspartam.

Vi arbejder løbende med at vurdere udviklingen inden for de forskellige sødemidler, så vi tilgodeser så mange forbrugerbehov som muligt.

Læs artikel fra Politiken 12. dec. 2013 om EFSA's godkendelse af sødemidlet aspartam HER.

Læs pressemeddelelsen fra EFSA 1. dec. 2013 HER.