Pressemeddelelse

Gang i mozzarella-salget

Forbruget af pizza rundt om i Europa fortsætter med at vokse, og derfor gør Arla Foods nu klar til at øge produktionen af mozzarella og strimlet ost på Rødkærsbro Mejeri.

Arla Foods’ bestyrelse har tirsdag godkendt en plan om at udvide kapaciteten på Rødkærsbro Mejeri fra 37.000 tons til 50.000 tons.

”Mozzarella er et vækstområde på det europæiske marked, og den type mozzarella, som vi producerer, anvendes især på pizzaer. Vi er leverandør til flere af de førende pizza-producenter og pizzaria-kæder i Europa, og de oplever alle en stigning i salget i disse år. Lige nu udnyttes kapaciteten i Rødkærsbro 100 pct., så denne udvidelse er et naturligt skridt for at forblive konkurrencedygtig,” siger koncerndirektør med ansvar for de internationale markeder Mikael Sternberg Christiansen.

På mozzarella-markedet i Europa sælges der godt 300.000 tons om året, men markedet vokser i øjeblikket med 10.000 tons hvert år. Udvidelsen af kapaciteten på Rødkærsbro Mejeri indebærer investeringer på godt 130 mio. kr. og vil yderligere ruste Arla Foods til at opfylde sin strategi om forblive den førende producent af udvalgte specialoste.
En god pizzaost skal kunne strække sig langt.

Projektet forventes desuden at rationalisere produktionen og skabe en mere konkurrencedygtig pris.

Den fulde effekt af udvidelsen forventes at blive opnået fra begyndelsen af 2008.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager