Pressemeddelelse

Aars Mejeri skal lukke

Arla Foods stopper produktionen af emmentaler for i stedet at satse på mælkepulver og mozarrella. Beslutningen indebærer, at emmentaler-mejeriet Aars Mejeri driftsstandses.

Arla Foods’ bestyrelse besluttede på et møde torsdag, at Aars Mejeri skal driftsstandses. Medarbejderne blev på et personalemøde fredag formiddag informeret om bestyrelsens beslutning, der indebærer, at produktionen på mejeriet indstilles til oktober. Mejeriets pakkeri- og lagerdel fortsætter frem til årsskiftet, hvor Aars Mejeri endeligt lukkes. Aars Mejeri har 70 ansatte.

Med lukningen ophører Arla Foods’ produktion af emmentaler. Mælken skal i stedet anvendes til produktion af hovedsageligt mælkepulver, samt til mozzarella. Begge produkter hører til virksomhedens strategiprodukter.
Baggrunden for lukningen er, at priserne på mælkepulver er usædvanligt høje på grund af tørke i Australien, lave lagerbeholdninger i Europa og USA og en øget efterspørgsel efter mælkepulver i blandt andet Asien. Samtidig har indtjeningen på gul ost, herunder emmentaler, igennem længere tid har været under voldsomt pres.

”Vi har analyseret situationen på markedet for mælkepulver, og vi vurderer, at det høje prisniveau vil holde mindst 1-2 år ud i fremtiden. Samtidig ser vi et yderligere vækstpotentiale inden for mozzarella, og vi vil derfor også have brug for mælken til produktion af mozzarella på Rødkærsbro Mejeri, som er under udvidelse fra 38.000 til 50.000 tons. Ud over at vi har brug for at flytte mælken til en mere lønsom produktion er grunden til, at vi lukker Aars Mejeri, at emmentaler ikke hører til fokusprodukterne i virksomhedens strategi,” siger produktionsdirektør i Arla Foods Niels Lange Jørgensen.

Et forhandlingsudvalg er nedsat for at afhjælpe de beskæftigelsesmæssige konsekvenser for de berørte medarbejdere. Forhandlingsudvalget vil hjælpe medarbejderne med at komme i ny beskæftigelse, enten på andre af Arla Foods’ mejerier eller på det øvrige arbejdsmarked.
”Der er tale om dygtige medarbejdere, som vi gerne vil beholde, så derfor vil vi gøre hvad vi kan for, at de kan få arbejde på andre af vores mejerier,” siger personalechef i Arla Foods Danmark Lars Kaae.

Fakta Aars Mejeri:
Aars Mejeri fremstiller årligt 11.000 tons emmentaler og indvejer 120 mio. kg. mælk.
Emmentaler fra Aars Mejeri afsættes til Frankrig, Mellemøsten, USA, Japan, Italien og Tyskland.

For yderligere informationer:
Kommunikationschef Astrid Gade Nielsen, 89 38 10 00
Produktionsdirektør Niels Lange Jørgensen, 89 38 10 00


Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager