Æbletærte med mandellåg
Bedømmelse (5)

Min bedømmelse:

Æbletærte med mandellåg

Skynd dig at bage denne lækre æblekage med mandler. Også nemt hvis du lige skulle få uventede gæster.

Antal portioner

8 stykker pr. tærte

  • 1 kg syrlige æble, fx belle de boskoop
  • 1 spsk sukker

Mandellåg

  • 150 g blødt smør
  • 85 g sukker (1 dl)
  • 2 æg
  • 60 g hvedemel (1 dl)
  • 125 g finthakkede mandler (2 dl)

Tilbehør

  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% pisket til flødeskum eller cremefraiche 18%

Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær æblerne i både, og læg dem i et fladt, ovnfast fad eller tærteform. Drys sukker over æblerne.

Mandellåg

Rør smør og sukker godt. Tilsæt hele æg, mel og mandler og rør dejen sammen. Fordel den over æblerne. Bag tærten midt i ovnen. Server æbletærten lun.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Tilberedningstid: 1 timer

  • Energiindhold for hele retten: 16230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 65 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: