Brændende kærlighed
Bedømmelse (23)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Brændende kærlighed

Kartoffelmos med drys af stegt bacon og løg og lidt purløg på toppen. Hertil syltede rødbeder og rugbrød - velbekomme.

Antal portioner

Kartoffelmos

  • 1 12 kg melede kartofler
  • 1 12 dl skummet- eller minimælk
  • 12 tsk groft salt

Drys

  • 200 g bacon i skiver
  • 5 store hakkede zittauerløg

Tilbehør

  • 12 dl klippet purløg
  • 400 g syltede rødbeder
  • 240 g rugbrød eller andet godt brød

Kartoffelmos

Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i vand uden salt. (Lav drysset af bacon og løg, imens kartoflerne koger). Hæld kogevandet fra de møre kartofler og mos kartoflerne med en håndmikser, kartoffelmoser eller et piskeris. Varm evt. mælken op og rør den i mosen lidt efter lidt - til du synes, konsistensen er passende. Tilsæt salt og smag til.

Drys

Skær baconskiverne i stykker på 1 cm og steg dem gyldenbrune på en pande uden fedtstof. Tilsæt løg og lad dem stege med, indtil de er gyldenbrune. Rør ofte, så de ikke brænder på.

Ved serveringen

Anret kartoffelmosen i en skål, på et fad eller direkte på tallerknerne og drys løg og bacon over. Drys til sidst med purløg og server retten med masser af syltede rødbeder og godt brød.

Tip

Vil du ned i vægt, kan du spise: En portion brændende kærlighed (ca. en sjettedel af kartoffelmosen og drys) med alle de syltede rødbeder, du har lyst til og eventuelt en halv skive rugbrød.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,1 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 19 %
  • Alkohol: 0 %