Pizzadej - opskrift på dej til pizza
Bedømmelse (28)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Pizzadej - opskrift på dej til pizza

Fyld fryseren med hjemmelavede pizzabunde, så har du til en omgang nem aftensmad på de travle (hver)dage. Når først pizzadejen er lavet er pizzaen næsten færdig...

Antal portioner

4 pizzaer pr. portion

  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 300 g hvedemel (5 14 dl)
  • 12 tsk groft salt

Smuldr gæren og opløs den i vandet. Tilsæt olie, salt og mel. Ælt dejen blank og smidig. Stil den til hævning på et lunt sted med et klæde over. Lad den hæve ca. 1 time. Del dejen i 4 portioner. Træk hver dejportion ud til en plade og rul derefter dejen meget tyndt ud. Dejen kan også deles i 8 portioner og udrulles. De små pizzaer kan serveres som forret eller natmad. Eller rul dejen ud til en stor pizza, som dækker bagepladen. Forbag pizzabundene midt i ovnen. Derefter kommes fyldet på, og pizzaen bages med fyld - til dette er varmt og osten er smeltet.

Tips

Bundene kan fryses - læg bagepapir imellem og pak dem godt ind - evt. i en stor frysepose. Lad dem tø op i køleskabet og lad dem efterfølgende hæve ca. 15 min. på køkkenbordet.

Tomatsauce til pizza - se link.

Forbagning

Ca. 10 min. ved 225°.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 4410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 16 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: