Grove pølsehorn
Bedømmelse (24)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Grove pølsehorn

De klassiske pølsehorn er her bagt med rugmel i dejen. Giver både god smag og fibre til maven.

Opskriften gælder for 12 personer

2 pølsehorn pr. person

  • 50 g smør
  • 12 liter mælk
  • 50 g gær
  • 150 g Karolines Køkken® Kvark 1%
  • 50 g ristede løg (ca. 1 12 dl)
  • 2 tsk groft salt
  • 150 g groft rugmel (ca. 2 34 dl)
  • 700 g hvedemel
  • 12 wienerpølser i halve
  • 1 12 dl ketchup
  • 1 dl sød fransk sennep

Pensling

  • sammenpisket æg

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken, blandingen skal være lillefingervarm. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 portioner. Rul en portion ud til en cirkel (ca. 40 cm i diameter). Smør 1/3 ketchup og sennep ud på cirklen og del den i 8 trekanter. Læg en halv pølse på hvert stykke og rul dem sammen til horn - start fra den bredde ende. Læg hornene på plader med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. ½ time. Gentag med resten. Bag pølsehornene midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Tips

I stedet for wienerpølser kan du bruge kyllingepølser. Pølsehornene kan også laves uden ketchup og sennep. Tag i stedet dyppelse med ved siden af og lad børnene vælge selv.

Bagetid

20-25 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 27730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 57,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 38 %
  • Alkohol: 0 %