Varm kakao med flødeskum
&format=webp)
Dejlig varm kakao med flødeskum. Her er opskriften på hjemmelavet kakao, - der smager ligeså godt, som du husker. Det er nemt og hurtigt at lave sig en kop dejlig varm chokolade - og toppet op med flødeskum kan forkælelsen næsten ikke blive bedre. Uanset om det er fødselsdag eller en råkold dag - så er varm kakao velkommen hos børn og voksne.

Ingredienser
20 g Smør | |
---|---|
50 g Kakaopulver (ca. 1 dl) | |
1 liter Mælk | |
1 dl Sukker |
Tilbehør
¼ liter Piskefløde pisket til let flødeskum |
---|
Sådan gør du
Få en dybere chokoladesmag ved at tilsætte lidt mørk chokolade, lidt espresso - eller et nip chili - prøv dig frem, hvad du bedst kan lide.
Prøv at tilsætte lidt revet appelsinskal og/eller lidt revet mørk chokolade (eller orangechokolade) til flødeskummet.
At de fleste pisker fløden for meget? Stop hellere for tidligt end for sent - når du kan se "striber" i den piskede fløde, så stop. Letpisket fløde føles blødere og mere cremet end hårdt pisket fløde.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7890 kJ / 1886 kcal
Næringsindhold pr. 100g
562 kJ / 134 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 11,1 % | 3,7 g |
Kulhydrat: | 32 % | 10,6 g |
Fedt: | 56,9 % | 8,6 g |
Hvordan pisker man fløde med piskeris eller håndmixer? Det hjælper vi dig med i denne video.
Vi respekterer dit nej til cookies.
Du kan ændre dine indstillinger på knappen herunder.
Vi kan desværre ikke vise dig elementer som for eksempel videoer, spil og konkurrencer, fordi cookies er nødvendige for at give dig den fulde brugeroplevelse på arla.dk.
Hvis du vil have den fulde oplevelse, skal du acceptere nedenstående cookies, så siden kan fungere korrekt.