Kylling og kartofler i ovn
Bedømmelse (8)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Kylling og kartofler i ovn

Den klassiske ovnret med kylling og kartofler - nem mad, ind i ovnen og så bare nyde duften mens du venter

Antal portioner
  • 1 kg kartoffel
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør i små stykker
  • 2 kyllinger (ca. 800 g)
  • 3 spsk hakket frisk persille
  • 3 spsk klippet frisk purløg
  • 1 tsk tørret estragon
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør

Avocadodressing

  • 1 avocado
  • 3 12 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 3 12 spsk mælk
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør:

  • 520 g blandet salat

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem taglagt i et smurt ovnfast fad. Drys kartoflerne med salt og peber og fordel smørret herover.

Skær hver kylling i 4 stykker og læg dem i et smurt, ovnfast fad. Bland persille, purløg, estragon, salt og peber og drys blandingen over kyllingestykkerne. Skær smørret i skiver og fordel dem over kyllingerne. Sæt begge fade midt i ovnen.

Avocadodressing

Flæk avocadoen på langs og fjern stenen. Skrab avocadokødet ud, og gnid det gennem en sigte. Bland mosen med cremefraiche og mælk. Smag dressingen til med citronsaft, salt og peber.

Tip

Kylling og kartofler i ovn er en nem og hurtig middag som kan forberedes i god tid inden stegningen.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,7 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 61 %
  • Alkohol: 0 %

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Her vil en let rødvin fungere rigtig fint, fx en pinot noir gerne fra Bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling