Marmoreret oksefilet med langtidsstegte grøntsager og svampesauce
En skøn hovedret når der skal serveres saftig bøf af oksefilet til gæster. Det meste kan gøres klar i god tid, så du blot skal varme saucen og kartoflerne og anrette de langtidsstegte grøntsager og det flotte kød.
Ingredienser
Langtidsstegte grøntsager
|
1 spsk
Sojasauce
|
|
|---|---|
|
¼ tsk
Knust tyrkisk peber (bolsjer) eller engelsk lakrids
|
|
|
225 g
Champignoner i hele og halve
|
|
|
250 g
Cocktailtomater i halve
|
|
|
4
Rødløg i både
|
|
|
3 spsk
Rapsolie
|
|
|
1 spsk
Grofthakket frisk timian
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Oksefilet
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
10 stilke
Frisk timian
|
|
|
Bomuldssnor
|
|
|
1
Afpudset marmoreret oksefilet (ca. 1 kg)
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Svampesauce
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
100 g
Rensede kantareller - evt. revet i mindre stykker
|
|
|
225 g
Champignoner i skiver
|
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
|
2 spsk
Koncentreret kalvefond
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
|
2 tsk
Saucejævner
|
Tilbehør
|
800 g
Kogte aspargeskartofler
|
|---|
Sådan gør du
Langtidsstegte grøntsager
Oksefilet
Svampesauce
Anretning
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
De langtidsstegte svampe kan laves uden lakrids. Svampesaucen kan laves færdig og varmes forsigtigt lige inden serveringen. Kartoflerne kan koges og pilles og stå klar. Kom dem i kogende vand et par minutter lige inden serveringen. Centrumstemperaturene på kødet er højere, ved lavtemperaturstegning, end man måske er vant til. Det skyldes at temperaturen ikke fortsætter med at stige i stegen, efter den er kommet ud af ovnen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
475 kJ / 113 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 7,8 g |
| Fedt: | 6,4 g |
| Kulhydrat: | 6,2 g |