Mørbrad i sød chilisauce

Mørbrad i sød chilisauce

30 min
Mørbrad i sød chilisauce er nem og hurtig aftensmad. Retten er inspireret af det indonesiske køkken, hvor maden er krydret, men ikke vildt stærk. Det er almindeligt at bruge frugt i det salte køkken i Indonesien. Frugten dulmer fx den stærke chili, så de mange smagsindtryk går op i en højere enhed. Mørbrad i sød chilisauce er flot og farverig og gør såvel ganen som øjet glad. Når du laver mad i wok, bruger du tiden på forberedelsen - når først maden skal laves færdig, går det stærkt.
https://www.arla.dk/opskrifter/morbrad-i-sod-chilisauce/

Sådan gør du

Mørbrad i sød chilisauce
  • Skær mørbraden i tynde skiver (½-1 cm).
  • Kom ingefær og limesaft i en frysepose sammen med kødet, bland godt og lad det marinere i ca. 10 min.
  • Hak hvidløget fint, skær forårsløgene i 2 cm stykker og peberfrugterne i tynde strimler.
  • Lad en wok eller sauterpande blive godt varm og tilsæt 1 spsk af olien.
  • Steg halvdelen af kødet i ca. 1 min. - rør ikke for meget i kødet, da det køler wokken af. Tag kødet op.
  • Steg resten af kødet på samme måde i 1 spsk olie. Tag også det op.
  • Tilsæt den sidste spsk olie og steg forårsløg og peberfrugter i ca. 1 min.
  • Tilsæt det stegte kød, hvidløg, chilisauce, sojasauce og evt. fiskesauce og kog i ca. 2 min. Smag til.
  • Kog imens nudlerne, lad dem dryppe af og kom dem i et stort fad.
  • Anret mørbradretten henover og server med peanuts, koriander, chili, skiver af mango og limebåde.

Mørbraden kan du erstatte med kyllingefilet. I stedet for nudler kan du servere ris - server risene ved siden af mørbradretten i stedet for under. Du kan skifte de 2 spsk sød chilisauce og de 3 spsk sojasauce ud med 5 spsk ketjap manis (indonesisk sød sojasauce).

Energiindhold for hele retten:

9333 kJ / 2231 kcal

Næringsindhold pr. 100g

435 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 23,2 % 5,9 g
Kulhydrat: 48,6 % 12,4 g
Fedt: 28,2 % 3,3 g
Mere inspiration

Mere lækker indonesisk inspireret mad - krydret, men ikke stærk.

Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

Mørbrad i sød chilisauce
1 Afpudset svinemørbrad
1 spsk Revet frisk ingefær
½ dl Friskpresset limesaft
2 Fed hvidløg
2 bundter Forårsløg
2 Røde peberfrugter
3 spsk Rapsolie
2 spsk Sød chilisauce
3 spsk Sojasauce
evt. 1 spsk Fiskesauce
250 g Tørrede ægnudler
Tilbehør
2 spsk Grofthakkede peanuts
1 dl Frisk koriander
1 Rød chilipeber i tynde ringe
1 Mangofrugt i tynde skiver
1 Limefrugt i både