Mørbrad i fad med kartoffelbund

Mørbrad i fad med kartoffelbund

60+ min
Mørbrad i fad, kan laves på mange måder. Her har vi lavet en variation hvor kartoflerne kommer med i fadet ind i ovnen.
https://www.arla.dk/opskrifter/morbrad-i-fad-med-kartoffelbund/

Sådan gør du

Kartofler
  • Fordel kartoflerne i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 25 cm).
  • Hæld vand ved og drys med timian og salt.
  • Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn
Mørbrad
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun mørbradbøfferne ca. 1 min. på hver side. Tag bøfferne op og drys med salt og peber.
  • Steg porrer, løg og peberfrugter i smørret ved kraftig varme i ca. 5 min.
  • Vend chilipeber og salt i.
  • Fordel først mørbradbøffer med sky og derefter porreblanding på de bagte kartoffelskiver.
  • Hæld madlavningsfløden over og bag retten færdig i ca. 15 min. ved 250°- traditionel oven.
  • Lad mørbradfadet hvile ca. 5 min. (uden det er dækket) og server.
Energiindhold for hele retten:

7652 kJ / 1829 kcal

Næringsindhold pr. 100g

293 kJ / 70 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 28,8 % 5 g
Kulhydrat: 44,5 % 7,7 g
Fedt: 26,7 % 2,1 g

Ingredienser

800 g Skrællede melede kartofler i skiver
¾ dl Vand
3 spsk Hakket frisk timian
1 tsk Groft salt
1 Afpudset svinemørbrad i 2 cm skiver (ca. 450 g)
25 g Smør
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
5 Porrer i tynde ringe (ca. 500 g)
2 Løg i tynde både (ca. 200 g)
2 Røde peberfrugter i lange strimler (ca. 250 g)
1 Rød chilipeber i tynde ringe (ca. 2 spsk)
¾ tsk Groft salt
¼ liter Madlavningsfløde
Pynt
Finthakket porretop