Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovn

Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovn

60+ min
Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovn er en velsmagende opskrift som egner sig fantastisk til fest. Glæd dig til at nyde denne lækre ret.
https://www.arla.dk/opskrifter/saltindbagt-oksemorbrad-med-kartofler-i-ovn/

Sådan gør du

Bagetid for oksemørbrad:

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for kartofler:

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Saltdej
  • Bland salt og hvedemel. Tilsæt vand og olie og ælt dejen godt sammen. Rul den ud til en plade (ca. 30 x 40 cm).
Oksemørbrad i dej
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun oksemørbraden ca. 3 min. i alt. Tag oksemørbraden op og læg den midt på dejpladen. Rist rosmarin og persille få minutter i smørret. Fordel de ristede krydderurter på mørbraden og drys med peber. Luk enderne af dejen ind over mørbraden. Læg den ene langside op og pensl kanten med lidt vand. Læg derefter den anden side op. Læg mørbraden med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir i en bradepande og bag den midt i ovnen.
Kartofler i ovn
  • Kartofler i ovn: Skræl kartoflerne og riv dem groft. Læg dem i koldt vand i ca. 15 min. Tryk væden af i et klæde eller køkkenrulle. Fordel halvdelen af kartoflerne i 4-6 smurte, flade ovnfaste portionsforme. Drys med porrer, salt og peber. Afslut med resten af kartoflerne og fordel smørklatter hist og her.
  • Tag oksemørbraden ud af ovnen og hold mørbraden varm i dejen. Bag kartoflerne midt i ovnen. Oksemørbraden har godt af at hvile, mens kartoflerne bager. Skær ved serveringen mørbraden fri af saltdejen - dejen kan ikke spises. Skær kødet i skiver og server det sammen med kartofler, kold eller lun sherrysauce og grøn salat.
Energiindhold for hele retten:

16550 kJ / 3956 kcal

Næringsindhold pr. 100g

524 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 21,6 % 6,7 g
Kulhydrat: 38,1 % 11,7 g
Fedt: 40,3 % 5,7 g
Mere inspiration

Klassisk opskrift på indbagt oksemørbrad med lækkert tilbehør.

Beef Wellington
60+ min
Beef Wellington
(41)

Ingredienser

Saltdej
300 g Fint salt
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
2 dl Vand
2 spsk Rapsolie
Oksemørbrad i dej
25 g Smør
750 g Afpudset oksemørbrad
1 tsk Tørret rosmarin
1 dl Hakket frisk kruspersille
Friskkværnet peber
Kartofler i ovn
750 g Kartofler
½ Grofthakket porre (ca. 50 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
75 g Smør
300 g Grøn salat
Indkluderet i opskriften