Nem bryllupskage med hindbær
Bedømmelse (27)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Nem bryllupskage med hindbær

Har du lyst til at lave din egen, eller en andens, bryllupskage? Denne er nem og smager dejlig og frisk. Kan også bruges til andre anledninger, fx barnedåb.

Opskriften gælder for 25 portioner

1 kage - ca. 25 stykker pr. kage

Bunde - 5 stk.

  • 150 g smuttede mandler
  • 10 æggeblommer
  • 125 g sukker (3 dl)
  • 160 g hvedemel (5 12 dl)
  • 34 tsk bagepulver
  • 10 æggehvider
  • 12 dl Arla Kærgården® Steg & Bag

Hindbærcreme

  • 400 g friske hindbær - gerne danske
  • 150 g makroner
  • 34 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Citroncreme

  • 34 liter Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • 50 g flormelis (2 dl)
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • 1 spsk citronskal (usprøjtet)
  • 2 12 tsk koncentreret hyldeblomstsaft eller æblesaft

Marcipanovertræk

  • 400 g overtræksmarcipan

Pynt

  • 450 g friske hindbær
  • 10 hvide roser
  • sukkerperler
  • friske mynteblade

Bunde

Rist mandlerne i en bradepande midt i ovnen. Lad dem køle af og hak dem fint. Skru ovnen ned til 175° - varmluft.

Pisk æggeblommer og sukker til en "luftig" æggesnaps med en elpisker i ca. 5 min. Tilsæt de ristede mandler. Bland mel og bagepulver og vend det drysset gennem en sigte i skummet. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Tegn en firkant på et stykke bagepapir (ca. 20 x 30 cm). Vend papiret om og læg det på en bageplade. Pensl bagepapiret med flydende fedtstof (skift papir efter hver bund). Kom ca. 175 g dej (ca. 3½ dl) i den optegnede firkant på bagepladen - glat dejen ud til et jævnt lag, ca. 1 cm tyk. Bag bundene, 2 eller 3 ad gangen - til de er lysebrune og gennembagte. Lad dem køle af på en bagerist på papiret.

Hindbærcreme

Mos de friske hindbær let. Knus makronerne til pulver - evt. i en foodprocessor. Pisk fløden til en let skum og vend hindbær og de knuste makroner heri. Stil hindbærcremen tildækket i køleskabet indtil brug.

Citroncreme

Kom cremefraiche, flormelis, vaniljekorn og citronskal i en skål og pisk cremen stiv - ca. 3 min med en elpisker. Stil citroncremen tildækket i køleskabet indtil brug.

Sammenlægning

Pensl hver bund med ½ tsk hyldeblomstsaft. Fordel hindbærcremen på 2 af bundene (ca. 650 g på hver) og citroncremen på 2 andre (ca. 400 g på hver). Læg kagebundene sammen skiftevis med hindbærcreme og citroncreme og afslut med bunden uden creme. Saml kagen direkte på et serveringsfad - da den er svær at flytte med efterfølgende.

Marcipanovertræk

Rul marcipanen ud til en firkantet plade (ca. 35 x 45 cm). Læg marcipanen på kagen - stryg forsigtigt ned af siderne til den er helt glat (uden gardiner). Skær overskydende marcipankant i bunden af. Stil kagen tildækket (med et viskestykke og derefter i en pose) i køleskabet i ca. 1 døgn.

Pynt kagen med hindbær, roser, sukkerperler og friske mynteblade.

Tips

Marcipanovertrækket kan bestilles udrullet hos en bager eller bestilles hjem fra nettet.

Kagen kan også overtrækkes med marcipan og hvid chokolade (se fremgangsmåde og mængde i opskriften bryllupskage).

Kagen kan pyntes med spiselige blomster eller andet - kun fantasien sætter grænser.

Tip som barnedåbskage

Hvis det bliver en dreng kan hindbærrene i cremen skiftes ud med et mørkere bær, fx blåbær eller brombær. Pynt kagen med lyserøde eller blå marcipanfigurer og skriv fx navnet på barnet med farvet gele på tube.

Ristning

Ca. 12 min. ved 200° - varmluft.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175° - varmluft.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 97240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 137,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 66 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min