Flødeostekage
Flødeostekage i den helt klassiske version. Den legendariske flødeostekage med den nemme sprøde kiksebund og kirsebær i gelé kan den dag i dag gøre mange bløde i knæene.
Ingredienser
Bund - dagen før
|
100 g
Smør
|
|
|---|---|
|
150 g
Smuldrede digestive kiks
|
Fromage - dagen før
|
4 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
200 g
Flødeost
|
|
|
2
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
|
|
|
2 dl
Creme fraiche eller fraiche 9%
|
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
2
Æggehvider (ca. 4 spsk)
|
|
|
50 g
Flormelis (ca. 1 dl)
|
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
Gelé
|
4 blade
Husblas
|
|
|---|---|
|
1 glas
Syltede kirsebær (ca. 350 g)
|
|
|
Vand
|
Sådan gør du
Bund - dagen før
Fromage - dagen før
Gelé
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge abrikoser fra dåse i stedet for kirsebær. I stedet for at pynte med bær og gelé kan du bruge sæsonens friske frugtkompot, fx rabarber, solbær eller stikkelsbær. Du kan skifte flødeost og cremefraiche/fraiche ud med 4 dl Arla Karolines Køkken® Flødefraiche 30% - den skal ikke piskes til skum. Vend flødefraichen sammen med æggeblommer, vaniljesukker, citronskal og -saft.
Flødeostekagen kan fryses uden gelé.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1124 kJ / 269 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,6 g |
| Protein: | 4,5 g |
| Fedt: | 17,1 g |
| Kulhydrat: | 24,4 g |
Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.