Peberfrugt- og oliventapanade
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Peberfrugt- og oliventapanade

Savner du inspiration til en dejlig tapenade? Så prøv denne nemme og lækre opskrift på peberfrugt- og oliventapanade. Smagen sender tankerne mod sydens sol.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1 rød peberfrugt (ca. 150 g)
  • 1 grøn peberfrugt (ca. 150 g)
  • 100 g sorte oliven uden sten
  • 1 lille fed hvidløg
  • 2 dl finthakket frisk persille
  • 1 dl fintklippet purløg
  • 500 g Karolines Køkken® Salatost i blok
  • 20 skiver groft flute

Skær peberfrugterne i fine tern, hak oliven og hvidløg. Bland det sammen med persille og purløg. Rør osten med alle ingredienserne og smag til. Smør cremen på brødskiverne og rist dem øverst i ovnen.

Ristning

Ca. 12 min. ved 150°.

Tip

Når ramsløgene er i sæson kan de bruges i stedet for purløg.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,9 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 34 %
  • Alkohol: 0 %

Sauvignon Blanc Friuli, Italien

Her vil en hvidvin på druen sauvignon blanc fungere bedst, gerne fra Italien når det nu er en ret med italiensk tilsnit Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til krydderurter