Semidried cherrytomater

Semidried cherrytomater

60+ min
Tomaterne smager dejligt til skimmelost samt til mellemlagret og lagret gul ost. Prøv dem også i en salat.
https://www.arla.dk/opskrifter/semidried-cherrytomater/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 2 timer ved 100°.

  • Halver cherrytomaterne og læg dem i en bradepande med skærefladen opad.
Krydderolie
  • Kom hvidløg og timian i en lille hurtighakker og hak i ca. 30 sek. Tilsæt olien og hak i yderligere ca. 30 sek. Drys tomaterne med sukker, salt og peber og dryp krydderolien over. Bag tomaterne midt i ovnen.
Tips
  • Tomaterne er gode til skimmelost, fx en rødkit og til mellemlagret og lagret gul ost.
  • Tomaterne kan opbevares i køleskabet i ca. 14 dage. Læg evt. tomaterne i et glas og dæk med olivenolie.
  • Du kan også bruge tomaterne til bruschetta, i salater og til kødretter. Olien er også god til at dyppe brød i.
Energiindhold for hele retten:

3684 kJ / 880 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1004 kJ / 240 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 1,3 % 0,8 g
Kulhydrat: 8 % 4,7 g
Fedt: 90,7 % 24,6 g

Ingredienser

250 g Cherrytomater
Krydderolie
3 Fed hvidløg
2½ spsk Frisk timian
1 dl Olivenolie
2 tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber