Svinemørbrad i ovn

Svinemørbrad i ovn

60+ min
Svinemørbrad er et dejligt saftigt og mørt stykke kød, der kan tilberedes på mange forskellige måder. Her får du opskriften på svinemørbrad i ovn, der er dejlig nem at tilberede - perfekt når du skal have gæster. I denne opskrift har vi gjort lidt ekstra ud af retten, der tilberedes med fyld af bacon, nødder og timian. Serveret med flødekartofler og grøn salat, er svinemørbrad i ovn en delikat ret til dig og dine gæster.
https://www.arla.dk/opskrifter/svinemorbrad-i-ovn/

Sådan gør du

Stegetid for mørbrad i ovn:

Ca. 15 min. ved 175° - varmluft.

Flødekartofler
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg kartoflerne lagvis med muskatnød, salt og peber i et smurt, ovnfast fad (ca. 20 x 28 cm). Hæld piskefløden ved og bag kartoflerne nederst i ovnen.
Svinemørbrad
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun svinemørbraden på alle sider ved jævn til kraftig varme i ca. 4 min. ialt.
  • Tag mørbraden op og skær en rids, ca. 2 cm dyb, ned midt i mørbraden - bred den ud til siderne og drys med salt. Læg mørbraden i et ovnfast fad.
  • Skær baconen i små strimler og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i panden i ca. 2 min. Tilsæt løg, hasselnødder, hvidløg, timian og salt og steg i yderligere ca. 2 min.
  • Kom baconblandingen i ridsen i mørbraden og sæt stegen øverst i ovnen.
Ved servering
  • Server den ovnstegte mørbrad hel (skær den i skiver ved bordet) sammen med flødekartofler og grøn salat.
Flødekartofler
  • Ca. 1 time ved 175° - varmluft.

Svinemørbraden er let rosa og saftig efter 15 min. i ovnen. Vil du have den helt gennemstegt, kan du give den 5 min. ekstra. Du kan også ovnstege en hel svinemørbrad (som du ikke ridser og fylder). Brun den afpudsede mørbrad i gyldent smør i ca. 4 min. Læg mørbraden i et ovnfast fad og drys med friskkværnet peber og ½ tsk groft salt. Steg svinemørbraden øverst i ovnen ved 175° - varmluft, ca. 20 min. til den er rosa eller ca. 25 min. til den er gennemstegt.

Energiindhold for hele retten:

13657 kJ / 3264 kcal

Næringsindhold pr. 100g

581 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 18,9 % 6,4 g
Kulhydrat: 24,7 % 8,4 g
Fedt: 56,4 % 8,9 g
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

Flødekartofler
1 kg Melede kartofler
½ tsk Revet muskatnød
Friskkværnet peber
2 tsk Groft salt
3 dl Piskefløde
Svinemørbrad
25 g Smør
1 Afpudset svinemørbrad (ca. 475 g)
½ tsk Groft salt
125 g Bacon i skiver
2 Grofthakkede løg (ca. 150 g)
50 g Hakkede hasselnøddekerner
1 Lille finthakket fed hvidløg
2 spsk Frisk timian
½ tsk Groft salt
Tilbehør
200 g Romainesalat revet i grove stykker og drysset med salt og peber