Æblegrød med ingefær og citronfløde

Om efteråret bugner de danske haver af skønne, dejlige æbler som bare venter på at blive spist i en-eller-anden form. Vi har givet den gammeldags æblegrød et tvist med frisk ingefær og serveret med citronfløde. Fantastisk dessert i al sin enkelthed.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblegrød med ingefær og citronfløde

Om efteråret bugner de danske haver af skønne, dejlige æbler som bare venter på at blive spist i en-eller-anden form. Vi har givet den gammeldags æblegrød et tvist med frisk ingefær og serveret med citronfløde. Fantastisk dessert i al sin enkelthed.

Antal portioner

Citronfløde

Æblegrød

  • ¾ kg æble, fx belle de boskoop
  • 1 dl vand
  • 125 g rørsukker
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær

Pynt

  • spåner af mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fremgangsmåde:

Citronfløde

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem godt med rørsukkeret. Tilsæt citronskal og -saft og piskefløde og bland det godt. Stil citronfløden tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Æblegrød

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Kom æblestykkerne i en gryde sammen med vand, sukker og ingefær og kog dem knap møre i ca. 8 min. Lad æblegrøden køle af.

Anret æblegrøden i glas og server med citronfløden og mørk chokolade på toppen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,4 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 36 %
Print