Æggekage med fyld

Nemt.....og hvis kartoflerne er fra dagen før - så kan det næsten ikke gå hurtigere med aftensmaden.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æggekage med fyld

Nemt.....og hvis kartoflerne er fra dagen før - så kan det næsten ikke gå hurtigere med aftensmaden.

Antal portioner
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 6 æg
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 2 røde peberfrugter i korte strimler
  • 10 skalotteløg i halve
  • 500 g kogte, pillede og kolde kartofler i skiver
  • 100 g røget svinemørbrad i strimler

Pynt

  • evt. klippet frisk purløg

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Pisk mel og 1 spsk af mælken sammen i en skål. Tilsæt resten af mælken, æg, salt og peber.

Smelt smørret i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugt og løg i ca. 2 min. Tilsæt kartoffelskiverne og svits i yderligere ca. 2 min. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne og bag ved svag varme og uden låg i ca. 25 min. Skub forsigtigt i blandingen indtil æggekagen begynder at stivne.

Fordel mørbrad og evt. purløg på æggekagen og server den i panden.

Tip

I stedet for røget svinemørbrad kan man anvende spegeskinke i strimler.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,8 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 29 %
Print