Aspargessuppe med fisk og vilde ris

Fisk og vilde ris giver god smag og fylde til denne lækre cremede suppe som er god året rundt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Aspargessuppe med fisk og vilde ris

Fisk og vilde ris giver god smag og fylde til denne lækre cremede suppe som er god året rundt.

Antal portioner
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g vilde ris (ca. 3 dl)
  • 2 glas hvide aspargessnitter (ca. 330 g)
  • 2 dl aspargesvand
  • ½ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • ½ tsk groft salt
  • 300 g skrubbe- eller rødspættefileter i mundrette bidder
  • 7 forårsløg i tynde ringe
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 limefrugt i både
  • 240 g ristet flutes

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 35 min. Hæld vandet fra risene og damp dem tørre.

Hæld imens aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål - gem vandet. Kom aspargessnitter og 2 dl aspargesvand i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. til en ensartet puré. Kom aspargespuré, mælkesauce og salt i en tykbundet gryde. Bring det i kog under omrøring. Tilsæt fisk, løg og salt. Læg låg på gryden og tag den af varmen. Lad suppen trække på køkkenbordet 2-3 min., til fisken er fast og hvid.

Ved serveringen

Fordel halvdelen af de varme ris i portionsskåle. Hæld suppe med fyld over risene og drys med peber. Hertil limebåde og brød. Server resten af risene og suppen ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 17 %
Print