Bagt græskar med rosenkål og brunet mandelsmør
45 min

Bagt græskar med rosenkål og brunet mandelsmør

Fantastisk grøntsagsret med en fyldig smag. Mandelsmørret bliver prikken over i'et. Kan også serveres til kød eller fisk.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt græskar med rosenkål og brunet mandelsmør

Fantastisk grøntsagsret med en fyldig smag. Mandelsmørret bliver prikken over i'et. Kan også serveres til kød eller fisk.

Antal portioner

Græskarmos

Rosenkål og mandelsmør

  • 300 g rosenkål
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g smør
  • 50 g grofthakkede mandler

Pynt

  • blade af rosenkål

Fremgangsmåde:

Græskarmos

Skræl græskarret, fjern kernerne og skær det i store både. Bag dem på en plade med bagepapir midt i ovnen. Tag 4 af de bagte græskar fra til servering. Mos resten med en gaffel og bland det med fraiche, citronskal og salt.

Rosenkål og mandelsmør

Rens imens rosenkålene og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog dem uden låg i ca. 4 min. Skyl dem hurtigt med koldt vand. Pluk lidt rosenkålsblade af til pynt og halver resten.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til svag varme og lad det brune i ca. 2 min. - rør af og til. Tilsæt de hakkede mandler og lad dem brune med i ca. 1 min. Tilsæt de halve rosenkål og lad dem brune med i ca. 2 min.

Hæld rosenkål og mandelsmør over de bagte græskarbåde og server den lune græskarmos til.

Tips

Smager dejligt til fx stegt kylling eller røget kød.

Retten er også velegnet som en vegetarret til 2 - server med godt brød til.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 72 %
Print