Bagt grøntsagssuppe

Bagt grøntsagssuppe

60+ min
Bagt grøntsagssuppe - en nem og skøn suppe, som kan varieres i det uendelige. Du kan nemlig bruge alle de dejlige grøntsager i grøntskuffen til denne bagte grøntsagsuppe - også de lidt trætte grøntsager. Tøm grøntskuffen, skær grøntsagerne i mindre stykker og bag dem alle i ovnen, inden du overhælder de bagte grøntsager med bouillon og blender suppen. Når du bager grøntsagerne i ovnen først, så får de ekstra meget smag og umani. Prøv det - det er nemt og utrolig lækkert...
https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-grontsagssuppe/

Sådan gør du

Bagt grøntsagssuppe
  • Skær grøntsagerne i grove stykker og fordel dem i en lille bradepande. Skær bunden af hvidløget og læg det i bradepanden sammen med grøntsagerne.
  • Fordel olie, krydderurter, salt og peber herover. Bag grøntsagerne i ovnen til de er helt møre.
  • Pres hvidløget ud og fjern evt. stilke fra krydderurterne.
  • Kom de bagte grøntsager i en gryde og hæld bouillon over.
  • Kog suppen i 5-10 min. og blend den helt glat. Tilsæt evt. lidt vand, hvis du ønsker en tyndere suppe. Smag suppen til.
  • Fordel suppen i 4 skåle og top den med cremefraiche, æbletern, mandler, friske krydderurter og peber. Server suppen med brød.

Bagetiden varierer alt efter hvilken type grøntsager, du bruger. Rodfrugter som beder, pastinak og knoldselleri skal bage længere tid end fx porrer, squash og kartofler. Er nogle af grøntsagerne ikke blevet helt møre i ovnen, så overhæld dem med bouillon og lad dem stå og simre lidt ekstra tid, inden suppen blendes.

Nogle grøntsager bliver meget søde, når de tilberedes i ovnen. Smag evt. suppen til med lidt citronsaft eller server den med citronbåde.

Energiindhold for hele retten:

7182 kJ / 1717 kcal

Næringsindhold pr. 100g

291 kJ / 70 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 20,6 % 3,5 g
Kulhydrat: 45,5 % 7,8 g
Fedt: 33,9 % 2,7 g
Mere inspiration

Disse ostebrød er også lækre til den bagte grøntsagssuppe.

Nemme ostebrød
10 min
Nemme ostebrød
(9)
Relateret video
Bagt grøntsagssuppe

Ingredienser

Bagt grøntsagssuppe
1 kg Blandede grøntsager, fx kartofler, porrer, gulerod, løg, tomat, pastinak, kål osv.
1 Helt hvidløg
1 spsk Olie
3 Kviste frisk rosmarin, timian eller andre friske krydderurter
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¾ liter Grøntsagsbouillon
Topping
1 dl Creme fraiche
1 Æble i små tern
½ dl Grofthakkede saltede mandler
Friske krydderurter
Friskkværnet peber
Tilbehør
300 g Lunt brød, fx flute eller naanbrød