Frossen blue cheesecake

Frossen blue cheesecake

60+ min
Kombinationen af blå ost og krydderkage er ikke ny, men denne version er nok ikke set før. Frossen blue cheesekage smager fantastisk. Den lidt skarpe smag af blå ost, komplimenteres super godt af de søde, krydrede kiks. Dertil kommer den sprøde, friske smag af pære, de knasende ristede hasselnødder og den aromatiske balsamico. Smag og konsistens går op i en højere enhed på denne frosne blue cheesekage, som på godt dansk må være et "must try".
https://www.arla.dk/opskrifter/blue-cheesecake/

Sådan gør du

Kiksebund
  • Kom kiksene i et blenderglas og blend i ca. 30 sek. - til de er findelt.
  • Kom kikseblandingen i en skål, tilsæt smør og rør blandingen godt sammen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 20 cm i diameter).
  • Fordel blandingen i springformen og pres kiksebunden godt sammen. Stil bunden tildækket i køleskabet.
Is
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Pisk æggelommer, flødeost og flormelis til en luftig blanding - ca. 1 min.
  • Kom imens æggehviden i en skål og pisk den til skum, Rør skimmelosten blød med lidt af æggeblommeblandingen og rør resten i.
  • Vend flødeskum, skimmelosteblandingen og den piskede æggehvide forsigtigt sammen, så luften ikke slås ud, Kom isblandingen på kiksebunden og stil den tildækket i fryseren i min. 4 timer.
Før serveringen
  • Tag forsigtigt iskagen ud af formen og stil den på et fad.
  • Lad den tø halvt i køleskabet, så den bliver blød og cremet - ca. 1 time.
  • Skær pæren i tynde både eller i lange strimler med en spiralizer.
  • Pynt kagen med lidt af pærene, hasselnødder og balsamico.
  • Server kagen sammen med resten pynten.

Server iskagen som portionsanretning - der er til 12 tallerkner.

Energiindhold for hele retten:

23068 kJ / 5513 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1469 kJ / 351 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 5,7 % 4,9 g
Kulhydrat: 27,4 % 23,6 g
Fedt: 66,9 % 26,6 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Kiksebund
75 g Digestive kiks
250 g Krydrede småkager fx bastogne kiks
100 g Smeltet smør
Is
3 dl Piskefløde
3 Æggeblommer
150 g Flødeost
30 g Flormelis (ca. ½ dl)
1 Æggehvide
150 g Blåskimmelost
Pynt
2 Små, faste pærer (ca. 100 g)
100 g Ristede, grofhakkede hasselnøddekerner
12 spsk Balsamico glaze (en spsk til hvert stykke)