Bønnecassoulet med medister

Alternativ fransk anvendelse at den danske medisterpølse.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bønnecassoulet med medister

Alternativ fransk anvendelse at den danske medisterpølse.

Buffetret til 8

Antal portioner

Dagen før

  • 250 g hvide bønner
  • 3 liter vand

Bønner fortsat

  • 2 liter vand
  • 1 spsk groft salt

Tomatsauce

  • 200 g bacontern
  • 3 hakkede skalotteløg (ca. 150g)
  • 4 små hakkede hvidløgsfed
  • 3 dl rødvin
  • 2 dåser flåede tomater (a ca. 400 g)
  • 1 spsk grøntsagsbouillon pulver
  • 2 spsk worcestershiresauce
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 dl vand
  • bomuldssnor
  • 4 friske rosmarinkviste
  • 10 stilke frisk timian

Medisterpølse

  • 600 g medisterpølse
  • 2 liter vand
  • 3 spsk rapsolie

Gratineringsrasp

Fremgangsmåde:

Dagen før

Sæt bønnerne i blød i køleskabet, så de står dækket af vand, natten over.

Bønner fortsat

Hæld vandet fra de udblødte bønner og skyld dem grundigt. Kom dem i en gryde, med vand og salt. Bring bønnerne i kog under låg. Skru ned til svag varme og lad bønnerne koge stadig under låg i ca. 50 min. Hæld vandet fra.

Tomatsauce

Steg bacontern i en stegegryde - først ca. 6 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 5 min. - til de er gyldne. Tilsæt løg og hvidløg og steg i ca. 1 min. Kom rødvin ved og lad det koge uden låg og ved jævn varme i ca. 10 min, til væsken er reduceret til det halve. Tilsæt tomater, bouillonpulver, worcestershiresauce, tomatpuré og vand. Bind bomuldsnoren rundt om rosmarin- og timiankvistene og kom dem i gryden. Lad det hele koge ved svag varme uden låg i ca. 10 min. Rør af og til.

Medisterpølse

Bring vandet i kog og kog medisteren ved svag varme i ca. 5 min. Tag den op af vandet og lad den afkøle i ca. 5 min. Skær den derefter i stykker a ca. 3 cm. Lad rapsolien blive varm i en pande og brun medisteren ved kraftig varme i ca. 6 min. - vend stykkerne af og til. Fordel pølserne i et ovnfast fad (4 x 24 x 28 cm) sammen med bønner og tomatsauce.

Gratineringsrasp

Blend persille og rasp i ca. 20 sek. og vend det sammen med osten. Drys det på bønnecassouleten og gratiner den midt i ovnen - til den er gylden.

Gratinering

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 69,6 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 43 %
  • Alkohol: 5 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, cinsault, carignan m.fl. Rhône, Frankrig

En let krydret rødvin med pæn fylde vil være bedste bud til denne ret, fx en côtes-du-rhône, gigondas eller vacqeyras. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til vildt