Bønnepuré med hvidløg
60+ min

Bønnepuré med hvidløg

Bønnepuréen smager godt som topping i en tomatsuppe. Drys med persille og server knuste tortillachips til. Puréen smager bedst lun.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bønnepuré med hvidløg

Bønnepuréen smager godt som topping i en tomatsuppe. Drys med persille og server knuste tortillachips til. Puréen smager bedst lun.

Antal portioner
  • 125 g tørrede butter beans (store, hvide bønner)
  • ½ tsk groft salt
  • 3 spsk smør
  • 2 små hvidløgsfed
  • 2 tsk friskpresset citronsaft eller hvidvinseddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Læg bønnerne i blød natten over i rigeligt vand i køleskabet. Kog bønnerne i friskt vand med salt ca. 1 time eller til de er møre. Hæld vandet fra og damp dem tørre i gryden. Blend bønnerne til en jævn puré. Lad smørret bruse op i en gryde og pres hvidløget heri. Lad det stege et kort øjeblik. Rør den lune bønnepuré med hvidløgssmørret. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Tips

Bønnepuréen smager godt som topping i en tomatsuppe. Drys med persille og server knuste tortillachips til.

Puréen er bedst lun.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 44 %
Print