Brombær med vaniljecreme og sprød sesamkaramel
45 min

Brombær med vaniljecreme og sprød sesamkaramel

Uimodståelig, knasende, lækker - og med skøn vaniljecreme. Uhm!
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Brombær med vaniljecreme og sprød sesamkaramel

Uimodståelig, knasende, lækker - og med skøn vaniljecreme. Uhm!

Antal portioner

Vaniljecreme eller creme anglaise

Sprød sesamkaramel

  • 400 g friske brombær

Fremgangsmåde:

Vaniljecreme

Varm mælk, fløde, vaniljekorn og -stang op til kogepunktet. Det må ikke buldre kun simre helt forsigtigt. Tag blandingen af varmen. Pisk æggeblommer og sukker sammen, til de er hvide og luftige. Hæld forsigtigt og langsomt i en tynd stråle den varme fløde i æggemassen under kraftig omrøring. Hæld massen i en ren gryde og varm forsigtig op under kraftig omrøring med træske. Rør indtil det tykner. Cremen skal dække bagsiden af grydeskeen med et tyktflydende lag. Rør jævnligt i cremen, mens den køler ned.

Sprød sesamkaramel

Bred et stort stykke bagepapir ud på et bord, der kan tåle varme. Bring sukker og vand i kog under omrøring. Lad simre, indtil sukkerlagen bliver gylden. Vend sesamfrøene i og rør grundigt rundt med en træske. Lad koge til der ingen væde er tilbage, og det tørrer ud. Rør konstant. Tilsæt fløden og kog sammen under meget grundig omrøring. Hæld karamellen ud på bagepapiret og fordel det i store grove klumper. Lad sesamkaramellen afkøle i ca. 20 min. Bræk i passende stykker og former.

Server de friske brombær med vaniljecreme og sprød karamel på toppen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 22250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 46 %
Print

Vin match

Moscatel Setubal, Portugal

Hvid, fadlagret dessertvin fx. moscatel de setubal fra Portugal Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til karamel