Bruschetta med auberginepuré
60+ min

Bruschetta med auberginepuré

Super skønne bruschetta'er. Der er lidt arbejde i dem, men det hele kan laves på forhånd, så de bare skal samles lige før gæsterne kommer.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bruschetta med auberginepuré

Super skønne bruschetta'er. Der er lidt arbejde i dem, men det hele kan laves på forhånd, så de bare skal samles lige før gæsterne kommer.

Antal portioner

Semidried tomater og champignoner

  • ½ dl olivenolie
  • 2 små knuste hvidløgsfed
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk sukker
  • ½ groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g cherrytomater i halve
  • 100 g champignoner i halve

Auberginepuré

  • 8 skrå skiver italienske flutes
  • 1 flækket hvidløgsfed
  • 3 spsk hakkede sorte oliven
  • 1 skive parmaskinke i tynde strimler

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Semidried tomater og champignoner

Bland olie, hvidløg, oregano, sukker, salt og peber. Vend cherrytomater og champignoner i krydderolien og læg dem på en plade med bagepapir. Bag tomater og champignoner midt i ovnen. Lad de semidried tomater og champignoner køle af og tag dem op af olien.

Auberginepuré

Læg hvidløg og aubergine på en plade med bagepapir. Bag hvidløget ca. 20 min. og tag det ud. Bag auberginen færdig de sidste ca. 10 min. Pres indmaden ud af det bagte hvidløg. Halver den let afkølede aubergine og skrab kødet ud. Kom auberginekødet (ca. 100 g) i et blenderglas sammen med ost, hvidløgsmos, sesamfrø og peber. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Lad auberginepuréen køle af og smag til.

Rist fluteskiverne og gnid dem let med hvidløg.

Fordel auberginepuréen på fluteskiverne og top halvdelen op med semidried tomater og den anden halvdel med semidried champignoner. Pynt tomaterne med oliven og champignonerne med parmaskinke.

Tips

Olien fra tomater og champignoner kan bruges til salatdressing eller lignende.

Du kan købe færdige semidried tomater og champignoner i olie.

Bagetid for tomater og champignoner

Ca. 2 timer ved 100°.

Bagetid for hvidløg

Ca. 20 min. ved 225°.

Bagetid for aubergine

Ca. 30 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,8 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 44 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Friuli, Italien

Hvidvin på sauvignon blanc-druen, gerne fra Italien Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til tomat