Bruschetta med peberfrugttapenade

Peberfrugttapenaden har en fin intens smag fra både de grillede peberfrugter, valnødder, citronsaft og salt, hvid ost.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bruschetta med peberfrugttapenade

Peberfrugttapenaden har en fin intens smag fra både de grillede peberfrugter, valnødder, citronsaft og salt, hvid ost.

Antal portioner
  • 2 røde peberfrugter (ca. 250 g)
  • 50 g ristede valnøddekerner
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt
  • 50 g renset feldsalat
  • 50 g ristede valnøddekerner
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Skær peberfrugterne i kvarte, fjern stilken og rens for "vægge" og frø. Læg de kvarte peberfrugter, med skindet opad, på en plade med alufolie. Grill dem øverst i ovnen. Tag peberfrugterne ud, læg et stykke bagepapir og et viskestykke over og lad dem trække på køkkenbordet i mindst 20 min. Træk det sorte skind af. Blend peberfrugter, valnødder, citronsaft og salt til en ensartet tapenade.

Læg fluteskiverne på en plade med bagepapir og rist dem øverst i ovnen. Tag brødet ud og vend skiverne. Kom ca. 1 tsk peberfrugttapenade på hver skive flute. Del den hvide ost på langs og derefter i 12 små skiver. Læg osten på fluteskiverne og gratiner dem midt i ovnen.

Anret salat og valnøddekerner på 6 tallerkener. Dryp olie og citronsaft på salaten og fordel de varme bruschettaer herpå. Server straks sammen med resten af peberfrugttapenaden.

Tip

Du kan riste valnødderne på en tør pande eller i ovnen, ca. 5 min. ved 250°.

Grill - peberfrugter

Ca. 15 min.

Ristning af brød

Ca. 3 min. ved 250° - traditionel ovn.

Gratinering af bruschetta

Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 57 %
Print

Vin match

Palomino, px, moscatel Jerez, Spanien

Fino sherry, evt. en manzanilla Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til valnødder