Caribisk bøfsalat
30 min

Caribisk bøfsalat

Her er kødet tilsat salaten, så den i sig selv udgør et helt måltid. Server salaten med godt brød.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Caribisk bøfsalat

Her er kødet tilsat salaten, så den i sig selv udgør et helt måltid. Server salaten med godt brød.

Antal portioner
  • 300 g bøf af mørt oksekød (filet, tyksteg, culotte eller mørbrad)
  • 1 spsk olie
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 røde peberfrugter (ca. 250 g)

Dressing

  • 1½ dl Cheasy® fraiche 5%
  • 1 dl mangochutney
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 knivspids allehånde
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • evt. sukker
  • 300 g blandede salatblade - fx romaine, iceberg, radicchio og rucola
  • 1 stor mangofrugt - skåret i lange tynde skiver (ca. 200 g)
  • 1 stor avocado - skåret i lange tynde skiver (ca. 150 g)
  • 1 bundt snittet purløg
  • evt. snittede friske korianderblade

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Tænd evt. havegrillen. Bruges grill - grilles bøffen uden brug af olie, ellers steges den i olie på en varm pande 2-4 min. på hver side, alt efter hvor rød den foretrækkes. Krydr med salt og peber. Grill peberfrugterne under ovnens grill eller på havegrillen - til skindet er sort på alle sider. Lad dem trække i en plastpose, til de er kølet lidt af. Pil skindet af peberfrugterne og skær dem i lange brede strimler.

Dressing

Rør fraiche og mango chutney sammen og tilsæt eddike, citronsaft, allehånde, salt, peber og evt. lidt sukker. Smag til.

Del de største salatblade i mindre stykker og arranger salaterne på et stort ovalt fad. Fordel grillet peberfrugt, mango og avocado over. Skær bøffen i brede skiver og anret den øverst. Stænk med halvdelen af dressingen og server resten til. Drys med purløg og evt. snittet koriander.

Tip

Hvis dressingen er for tyk, kan den tilsættes lidt vand.

I Danmark er salat noget man spiser til stegen. I denne caribisk inspirerede opskrift er bøffen bare en af mange ingredienser i salaten. Så det er altså ikke en fejl, at 4 mennesker deler 300 g oksekød. Med brød til kan salaten fint udgøre en let middag.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 28 %
Print