Carpaccio - oksefilet med ost

Lækker carpaccio af oksefilet og ost. Prøv den som forret, hovedret eller som en del af tapasbordet
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Carpaccio - oksefilet med ost

Lækker carpaccio af oksefilet og ost. Prøv den som forret, hovedret eller som en del af tapasbordet

Antal portioner
  • 100 g oksefileter i meget tynde skiver
  • 1½ spsk olivenolie
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 25 g parmesanost i flager
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske basilikumblade

Hertil

  • ristet brød

Fremgangsmåde:

Få slagteren til at skære oksefileten ud - eller skær selv så tynde skiver som muligt - evt. af et lidt større stykke filet. Læg 1-2 skiver ad gangen i en plastikpose, egnet til madlavning. Bank kødskiverne endnu tyndere med håndroden eller med den flade side af en bredbladet kniv.

Anret de tynde skiver oksefilet på et fad. Dryp olie og citronsaft på kødet. Fordel osten på kødskiverne. Drys med peber og server straks. Server tynde skiver ristet brød og/eller grissini til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 2500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 57 %
Print