Cheesecake i glas

Cheesecake i glas

60+ min
Cheesecake i glas består af en sprød kiksebund, lækker fromage med bl.a. hytteost og øverst et flot lag hindbær med gele. En fin lille portionsdessert, der kan tilberedes i god tid - og endda tages med på picnic.
https://www.arla.dk/opskrifter/cheesecake-i-glas/

Sådan gør du

Kiksebund
  • Smelt smørret i en lille tykbundet gryde.
  • Knus kiksene fint og bland dem med smørret.
  • Kom blandingen i bunden af 10 klare glas (ca. 2 dl) og tryk kikseblandingen let sammen.
Vaniljefromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt.
  • Pisk forsigtigt flødeosten blød med æggeblandingen. Vend hytteost og creme fraiche i.
  • Pisk hviderne stive.
  • Varm citronsaften let. Træk husblassen op af vandet med det vand, som hænger ved og smelt den i citronsaften.
  • Rør husblas og citronsaft i flødeosteblandingen og vend derefter de stiftpiskede hvider i.
  • Fordel vaniljefromagen i glassene og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 1 time. Det er vigtigt at vaniljefromagen har sat sig før hindbærgeléen hældes over.
Hindbærgelé
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den. Tilsæt hindbærsaften.
  • Fordel hindbærrene på den stivnede vaniljefromage.
  • Hæld forsigtigt hindbærgeléen over og stil glassene tildækkede i køleskabet i mindst 3 timer.

Du kan bruge andre bær eller frugt - og vælge en saft, der passer til i smag og farve. Vælg frisk frugt efter sæsonen.

Energiindhold for hele retten:

12611 kJ / 3014 kcal

Næringsindhold pr. 100g

998 kJ / 238 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 11 % 6,4 g
Kulhydrat: 37,9 % 22,2 g
Fedt: 51,1 % 13,8 g
Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

Kiksebund
50 g Smør
200 g Digestive kiks
Vaniljefromage
5 blade Husblas
4 Æggeblommer
125 g Sukker
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
200 g Flødeost
200 g Hytteost
150 g Creme fraiche
2 Æggehvider
2 spsk Friskpresset citronsaft
Hindbærgelé
3 blade Husblas
3½ dl Stærk drikkeklar hindbærsaft
175 g Friske hindbær