Chili sin carne

Der er ingen kød i denne chiliret – derfor hedder den ”sin carne” (spansk: uden kød). Retten toppes med krydret hytteost, der både giver frisk modspil og ekstra protein.
Bedømmelse (46 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chili sin carne

Der er ingen kød i denne chiliret – derfor hedder den ”sin carne” (spansk: uden kød). Retten toppes med krydret hytteost, der både giver frisk modspil og ekstra protein.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 hakkede rødløg (ca. 150 g)
  • 2 store finthakkede hvidløgsfed
  • 1 aubergine i små tern (ca. 300 g)
  • 2 dåser bønne-mix (ca. 800 g)
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1 tsk stødt chili
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl vand
  • 1 rød peberfrugt i store tern (ca. 200 g)
  • 1 gul peberfrugt i store tern (ca. 200 g)

Tilbehør

  • 300 g groft brød

Fremgangsmåde:

Varm fedtstoffet i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og aubergine i ca. 2 min. Tilsæt bønner, hakkede tomater, chili, spidskommen, sukker, salt, peber og vand. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15. min. – rør af og til. Tilsæt peberfrugter og kog i yderligere ca. 3 min. Smag til.

Anret den rygende varme chili sin carne i små skåle. Top op med krydret hytteost og drys med friske korianderblade. Server groft brød til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 66,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 21 %
Print