Chokoladetrøffel med knas

Ekslusiv hjemmelavet juleknas, der er alle anstrengelserne værd.
Fryseegnet
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladetrøffel med knas

Ekslusiv hjemmelavet juleknas, der er alle anstrengelserne værd.

2 trøfler pr. person

Opskriften gælder for 30 personer

Karamelknas

  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 25 g finthakkede, smuttede mandler

Chokoladetrøffel

Overtræk

  • 300 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Fremgangsmåde:

Karamelknas

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt mandlerne og rist dem under omrøring i ca. 3 min. Fordel karamellen på et stykke bagepapir. Lad karamellen køle helt af og kom den i en plastikpose egnet til madvarer. Læg et viskestykke omkring og bank med fx en kagerulle til karamellen er knust. Tag 2 spsk fra til pynt.

Chokoladetrøffel

Kog fløden i en lille, tykbundet gryde ved jævn varme og uden låg i ca. 4 min. eller til der er ca. 2 dl indkogt fløde - rør af og til. Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i fløden, under omrøring. Lad trøffelblandingen køle let af. Beklæd en bradepande (ca. 18 x 25 cm) med bagepapir. Vend den knuste karamelknas i trøffelblandingen og fordel den i bradepanden. Stil chokoladetrøflen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Overtræk

Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Skær den kolde chokoladetrøffel i firkanter (ca. 2 x 2 cm). Læg en firkant på en gaffel og vend hurtigt trøflen i chokoladen. Læg den overtrukne chokoladetrøffel på et stykke bagepapir og pynt med lidt karamelknas. Overtræk og pynt resten. Lad chokoladetrøflerne stå på køkkenbordet til chokoladen er stivnet og stil dem derefter tildækket i køleskabet.

Tip

Konfekten kan stå tildækket i køleskabet i ca. 3 døgn.

Tips

Lad dem tø på køkkenbordet i ca. ½ time. Opbevar dem herefter på køl.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 53 %
Print