Crostini med svampe

Små sprøde hapsere, med masser af smag. En rigtig dejlig appetitvækker før en god middag, eller som snack til en afslappet stund.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Crostini med svampe

Små sprøde hapsere, med masser af smag. En rigtig dejlig appetitvækker før en god middag, eller som snack til en afslappet stund.

Antal portioner
  • 12 skiver flutes - tynde og skråtskårne
  • 600 g blandede svampe, fx markchampignoner, østershatte og shitake - i grove stykker
  • 25 g smør
  • 1 lille presset hvidløgsfed
  • 3 spsk hakket bredbladet persille
  • 3 spsk hakkede friske basilikumblade
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g parmesanost - høvlet i flager

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Grill brødskiverne på en rist øverst i ovnen, ca. 1 min. på hver side. Hold dem varme i den slukkede ovn - for halvåben dør.

Varm en stor pande op ved kraftig varme. Rist svampene under omrøring i ca. 2 min., så vandet damper fra. Tilsæt smør og hvidløg og steg videre i ca. 2 min. Vend til sidst persille, basilikum, salt og peber i. Smag svampeblandingen til.

Læg de grillede brødskiver på tallerkener. Fordel svampeblandingen på brødet og pynt med osteflager.

Grill

Ca. 2 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,6 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 34 %
Print

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Hvidvin på pinot gris-druen, gerne fra Alsace og så gammel som muligt Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svampe