Okseculotte og grøn kartoffelsalat

Okseculotte med kartoffelsalat tilberedt med masser af krydderurter. Kartoffelsalaten smager også godt sammen med en frikadelle eller hakkebøf.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Okseculotte og grøn kartoffelsalat

Okseculotte med kartoffelsalat tilberedt med masser af krydderurter. Kartoffelsalaten smager også godt sammen med en frikadelle eller hakkebøf.

Antal portioner
  • 2 kg skrabede små nye kartofler
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 1 okseculotte (ca. 1½ kg)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 9 tomater i kvarte (ca. 750 g)
  • 5 røde peberfrugter i mindre stykker (ca. 450 g)
  • 2 dl grofthakket bredbladet persille
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Grøn kartoffelsalat

Fremgangsmåde:

Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg ca. 12 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Lad kartoflerne køle helt af.

Tør imens culotten og fjern eventuelle sener og hinder. Rids fedtkanten og læg stegen i en tør, kold pande med fedtkanten nedad. Skru op til kraftig varme og brun den i ca. 5 min. Vend stegen og brun den ca. 1 min. på kødsiden. Drys stegen med salt og peber. Læg culotten på ovnens rist med den ridsede fedtkant opad. Kom tomater, peberfrugter og persille i ovnens bradepande og drys med salt og peber. Stil stegen midt i ovnen og grøntsagerne nedenunder.

Grøn kartoffelsalat

Flæk agurken, fjern kernerne og skær den i mindre stykker. Kom agurkestykkerne i en blender sammen med fraiche, olivenolie og hvidløg. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt resten af ingredienserne og blend til dressingen er helt grøn og jævn. Skær kartoflerne i halve og vend dem i dressingen. Smag til.

Tag stegen ud efter ca. 1¼ time og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 62°. Steg evt. kødet de sidste 15 min. af stegetiden. Ønsker man rødt kød, skal temperaturen være 60°. Ønsker man kødet svagt rosa, skal temperaturen være 68°.

Tip

Den grønne kartoffelsalat smager også dejligt sammen med en hakkebøf eller en frikadelle serveret sammen med en salat af tomat og peberfrugt. Hvis den grønne dressing til kartoffelsalaten er for tyk, så kan du røre den op med lidt vand.

Stegetid

Ca. 1½ time ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,2 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 33 %
Print